TruthMall 門戶 查看主題

單次收費美容院觀塘, 中大伏投訴無門!

發佈者: KelvinChow | 發佈時間: 2020-6-16 01:18| 查看數: 13781| 評論數: 8|帖子模式

諗住去單次收費美容院, 明碼實價就唔洗怕比人hard sell 套票. 點知比人打壞隻眼, 賠都冇得賠
我仲約左女網友下星期第一次見面, 都唔知點算

我去左一間強調單次收費美容既美容院, 在觀塘, 叫X BXXXX centre 打眼袋槍. 佢聲稱打2-3次就搞掂

我第一次打完, 完全唔覺得有效果, 好懷疑. 同佢地反映, 佢地話唔係即時見效, 要比膠原增生, 叫我等下
過左一個月, 我照鏡唔覺得有用, 於是再去打第二次, 佢話同我加強度數, 但就會熱D.

為左靚仔我緊係忍. 打完之後, 發覺黑左, 原本只係少少黑眼圈, 而家黑左一大達.
這個是Before!

單次收費美容院

單次收費美容院

這個才是After!

單次收費美容院

單次收費美容院

我番去同佢理論, 佢地就推卸責任, 話唔關佢地事, 一定係我唔知去邊間試做搞成咁.
之後上網查, 話膠原槍有好多大陸山寨機, 只會熱, 一D效果都冇, 我懷疑佢地用山寨機. 想入去影低罪證, 佢地話我既療程已經做晒, 唔再做我生意, 拒絕我入房影相.
錢就比人呃左, 而家仲打爛埋隻眼, 都唔知點見女網友, 我唔排除上網周圍開佢地個名, 作進一步行動.

最新評論

FannyLai 發表於 2020-6-16 16:20:56
Package唔代表伏,只要冇期限。
單次唔一定好,我做過幾次單次都係求其打,根本冇效果。
gracekaoricos 發表於 2020-6-16 18:14:15
我發覺通常得細店先強調單次消費。
因為佢地比唔到信心人地買Package, 驚佢執。
而強調單次消費既又鬥頂爛市
自然搵美容學徒做機算,又或者求其打空槍
gracekaoricos 發表於 2020-6-16 18:15:52
樓主可以用遮瑕膏頂住先,同埋搵醫生睇睇。
靜兒 發表於 2020-6-19 17:36:21
有心做醫美緊係搵人跟好d, 點會做單次
如果做單次就有效,咪仲勁過整容醫生?又唔痛又唔洗開刀
facialgirl 發表於 2020-7-16 12:51:23
美容院不是理髮店,不是一次就看到好不好,剪得唔好去第二間。
完成一個療程通常3-12次不等,儀器成本貴,競爭又大, 點可能全部推單次,比你間間試? 就只有本身生意差,手勢唔好既廉價美容師,才會如此強調單次收費。
Crystal 發表於 2021-6-28 17:21:29
呢D唔可以做單次,一定係做package
我之前怕hard sell, 又係去左觀塘單次美容院做,試左3間都效果好差,好明顯比人較細度數。
你要做功課上網搵D良心美容院,評價好,package又唔會過期既。
CelinaYeung 發表於 2021-10-9 01:07:19
如果單次就好, 不如做手術
快速回復 返回頂部 返回列表