[難分真與假] dr yan健康骨骼好唔好 (吳純甄), 佢收費好貴!

幼教yanyan 發表於 2022-12-21 15:01:39 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
我早幾日睇左個facebook廣告,見佢免費檢查,然後話3次斷尾,仲會高左幾cm,於是去灣仔試
去到見到佢有好多文憑,香港大學
佢一開始比我睇影片,好多成功案例,之後由檢查到講解都好好。
但一去到價錢果part, $19800 1次,$49800 3次,每次1.5小時
我覺得好貴,但佢地堅稱做一次手術要70萬,話一d都唔貴。

dr yan健康骨骼 吳純甄

dr yan健康骨骼 吳純甄

我又未嚴重到要做手術,只係有少少寒背,想個人直番。
唔知有冇人試過? 因為見佢既案例,好多都係得一次,冇3次之後既進展,話要尊重客人唔影得相。
所以我話要考慮下,冇比錢。

回復

LingLing 發表於 2022-12-21 15:48:35 | 顯示全部樓層
呢間野好伏,正如你所講,佢只有一次後既效果,冇3次之後既進展。
因為佢既效果,係曇花一現,冇真正解決問題。

自然療法,如果做3次呢種自然療法就唔洗開刀,其他醫生一早冇得撈。寒背、脊灣,呢D問題,冇可能做3次自然療法就斷尾,只有兩種方法
1. 做手術(嚴重患者)
2. 長期作戰

要知道骨架本身冇力,要靠肌肉發力支撐,最簡單你唔出力,你就會成個人訓在地下
長期作戰,通常是要做一些健身運動,瑜珈去改善。只要係長期玩瑜珈既人,個身一定係直既。
當然唔係個個有咁多時間,或資質去經常做瑜珈。可以配合一些有美國FDA認證既儀器,例如係Theranova瓷溫養生儀,去快速放鬆你收緊左既肌肉,拉番直你個人同成副骨。
瓷溫養生儀最新既型號係Theranova-520C,通常半小時一part, 1 part都係$1000左右,效果一定比Dr yan聲稱獨家研發,完全冇醫學認證、又講唔出名既儀器好。$19800 1次Dr yan, 夠你做最新既Theranova-520C 20次,配合正確運動,效果一定好好多,真正改善問題。
回復 支持 1 反對 0

Anderson 發表於 2022-12-22 12:15:21 | 顯示全部樓層

Dr yan既效果,真係曇花一現,佢份條款不斷強調不設退款,不保證效果。唔好以為醫生就一定好,好多醫生就係靠名銜混水摸魚。
你簽左佢份同意書,做完係立即見到效果,但好快會回復原狀,冇仇報
類似既野,真係好似上面咁講, 搵部名廠瓷溫養生儀仲實際,配合瑜珈,先可以真正根治問題
回復 支持 反對

gracekaoricos 發表於 2023-1-11 12:52:33 | 顯示全部樓層
LingLing 發表於 2022-12-21 15:48
呢間野好伏,正如你所講,佢只有一次後既效果,冇3次之後既進展。
因為佢既效果,係曇花一現,冇真正解決問 ...

如果肌肉慢性發炎,係做唔到重力訓練
同埋瑜珈好多動作都唔應該做。
呢個時侯係應該做痛症推拿、筋膜刀按摩。
Theranova-520C都好,但佢主要係放鬆肌肉同消滅痛楚。
有D位都係要人手按壓先搞到,特別係筋腱位,呢D位用筋膜刀做推刮,刺激大腦反射,先可以慢慢糾正成副身體架構。
回復 支持 反對