[中伏] 香港App開發公司,一定不可以用這間

Kenneth 發表於 2018-6-27 16:25:29 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
我只是想簡簡單單,做一個公司產品APP。本身我們己經有網站,有手機版網站,有CMS。而我們需要的APP,只是一個Front End連結去我們原有的網站就可以,他們不用寫Server Side既Script,理論上只是做個UI和json connection, 沒想到一拖再拖,由原先說好的兩個月完成,變成現在1年半也未能交功課。我說的就是你 appsendix

我己經比左好多次機會你地,你地話職員辭職,又話未請到人,由上年2月到現在6月,16個月你地究竟做緊乜?

回復

升旗易得道 發表於 2018-6-28 18:09:25 | 顯示全部樓層
我用香港mobiweb, 情況一樣咁差,Delay再Delay,測試版本不斷hang機。
之前幫襯開佢地做Web,覺得佢地web做得唔錯,冇估到整App整到一堆屎.
我都算好彩,因為我有朋友搵其他公司,整左幾百萬都埋唔到單
回復 支持 反對

電車男 發表於 2018-7-9 18:41:16 | 顯示全部樓層
升旗易得道 發表於 2018-6-28 18:09
我用香港mobiweb, 情況一樣咁差,Delay再Delay,測試版本不斷hang機。
之前幫襯開佢地做Web,覺得佢地web做 ...

因為你們都是做Webview App,一定多Bug同慢, 9成爛尾
一分錢一分貨,你們可以參考這篇文章:

手機app開發公司-要注意的地方
https://hkwhitknight.wordpress.c ... %E5%9C%B0%E6%96%B9/
回復 支持 反對

KeniceLeung 發表於 2018-7-16 16:35:46 | 顯示全部樓層
香港App開發公司, 來來去去都係哥幾間,appsendix是腦巴打旗下,但佢地跟本唔識整App,只係整Web
有心做App一定唔可以整Webview App,一定比多D錢做Native App
回復 支持 反對

樓主| Kenneth 發表於 2018-7-16 17:37:33 | 顯示全部樓層
KeniceLeung 發表於 2018-7-16 16:35
香港App開發公司, 來來去去都係哥幾間,appsendix是腦巴打旗下,但佢地跟本唔識整App,只係整Web
有心做App ...

Native App 要幾錢? 會唔會好貴?
回復 支持 反對

KeniceLeung 發表於 2018-7-17 10:36:45 | 顯示全部樓層
Kenneth 發表於 2018-7-16 17:37
Native App 要幾錢? 會唔會好貴?

睇你整乜,一般最少15萬起。
你可以睇呢度:
https://www.lifefact.net/%E5%AF% ... 9%8C%A2/2018/06/26/
回復 支持 反對