[中伏] 皮秒激光香港價錢2019 免費的才不要試!

NaNaTC 發表於 2019-8-20 17:03:32 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
相信大家都知道香港美容黑店多, 大量hard sell, 不良營銷手法.即使他們懂得法律和官商勾結, 告佢唔入; 但是他們名臭了生意也會變差. 最近名不少店推出免費試做, 哄你上門Hard Sell

皮秒激光價錢免費

皮秒激光價錢免費

妳要想想, 當所有人都上去免費試做, 他們又如何經營下去? 所以其實是成本轉嫁, 把免費的成本, 轉嫁去其他客人身上. 如果有細心比較, 會發現他們的正價價錢特別貴!

皮秒激光香港價錢2019,
提供皮秒激光的公司 價錢 皮秒種類 特色
OASIS medical $880Picogenius皮秒 包全面+重點打多斑位
Dprotalk Picoway $369 PICOWAY激光 只限局部
Perfxxx Medixxl免費 PICOWAY激光只限局部
Bora Beauty $488 pico second plus 包全面, 足能量打足3round
Bella Marie France $2888 PiQo4  包全面
Le Domes $1800 ENLIGHTEN皮秒 包全面, 不限發數

上表只是首次試做價, 不是正價, 而真正價錢是$2000-$5000一次皮秒激光, 通常出左名既黑店, 會夠膽開$5000一次, 什至$7000一次
除了正價, 還有package價, 其實做一次皮秒, 真係唔夠, 理想是做夠6次-10次, 所以好多人都會買package.
但好多公司會偷工減料, 調整能量度數, 令妳原本6次做好, 變成每年12次才會有效.
而package價, 有可能除番開, 皮秒激光價錢每次低於$2000.
所以如果佢個package價低於$1800, 同時又真係足能量既, 先做得過.
勸喻大家, 即使是試做, 上去之前先做功課, 先搜一搜名字, 會唔會係黑店? 會唔會係hard sell? 而通常越大間, 越食水深. 佢唔呃你多d又點開咁大間?

美容黑店

美容黑店

即使你諗住企硬, 唔會比佢sell到. 你上到去, 佢咪最多幫你做半塊瞼或只做個額頭, 做之前sell你一個鐘, 做之後又煩你兩個鐘, 得半個療程, 又何苦呢!

回復

樓主| NaNaTC 發表於 2019-8-22 11:46:30 | 顯示全部樓層
Lavine.Chow 發表於 2019-8-21 14:44
美容黑店點止張圖咁少? 根本十間有9間都係!
你張圖連出晒名既黑店reenex都冇!
我唔想再中伏比人呃, 你有冇 ...

你要唔hard sell, 又效果好既, 去Bella Marie France, 係價錢偏貴:
bella marie france
如果想價錢親民, 我自己試過Bora Beauty唔錯, 佢地打得幾好:
bora beauty
另外要小心一種店, 細間得來又呃人. 呃完就執左佢, 轉過個名再開. 其實香港既美容業都幾黑暗, 黑店佔了8成以上.
可能仲有其他店既皮秒又平又抵我唔知, 有既大家都可以提出
回復 支持 3 反對 0

Lavine.Chow 發表於 2019-8-21 14:44:10 | 顯示全部樓層
美容黑店點止張圖咁少? 根本十間有9間都係!
你張圖連出晒名既黑店reenex都冇!
我唔想再中伏比人呃, 你有冇試過邊間係唔Hard Sell, 打足能量度數, 價錢親民既店舖可以推介?
我好怕上錯黑店, 又比人屈

回復 支持 反對

RainTai 發表於 2019-8-22 12:14:18 | 顯示全部樓層
NaNaTC 發表於 2019-8-22 11:46
你要唔hard sell, 又效果好既, 去Bella Marie France, 係價錢偏貴:
如果想價錢親民,  ...

想問現代美容做皮秒激光好唔好?
回復 支持 反對

charlotteoly 發表於 2019-8-22 12:21:27 | 顯示全部樓層
回復 支持 反對

Lavine.Chow 發表於 2019-8-22 12:48:36 | 顯示全部樓層
charlotteoly 發表於 2019-8-22 12:21
你自己上網都有得睇:
https://www.facebook.com/pg/Modern-Beauty-Salon%E7%8F%BE%E4%BB%A3%E7%BE%8E%E5% ...

所以我話香港9成美容都係黑店, 要搵間良心店真係好難. 細間既驚佢執, 大間既又驚佢hard sell
回復 支持 反對

Yuky88 發表於 2019-9-9 18:17:45 | 顯示全部樓層
我前排去左一間, 佢將一個療程拆開幾part, 然後又要我加做其他療程, 非常搵笨, 間野O字頭.
我好驚比人呃
回復 支持 反對

Yuky88 發表於 2019-9-18 20:51:44 | 顯示全部樓層
NaNaTC 發表於 2019-8-22 11:46
如果想價錢親民,  ...

試左你講既bora beauty, $488只係試做價,之後每次要$1000一次(第二代),但都係抵,thanks so much.
回復 支持 反對

charlotteoly 發表於 2019-11-19 16:41:56 | 顯示全部樓層
Yuky88 發表於 2019-9-18 20:51
試左你講既bora beauty, $488只係試做價,之後每次要$1000一次(第二代),但都係抵,thanks so much. ...

最近香港局勢不穩, 周圍封路,
佢地推出短期優惠
而家試做價之後, 每次都只係$10XX
抵到爛, 冇任何附加費仲送保濕療程可能全香港最平
回復 支持 反對

facialgirl 發表於 2019-12-12 18:15:40 | 顯示全部樓層
charlotteoly 發表於 2019-11-19 16:41
最近香港局勢不穩, 周圍封路,
佢地推出短期優惠
而家試做價之後, 每次都只係$10XX

BoraBeauty既10XX一定全香港最平, 周圍做第二代皮表平極都要一千起, 好多地方第一代皮表都仲收緊千幾蚊一次
回復 支持 反對