[正評] 單次收費美容院銅鑼灣-我試左呢幾間

facialgirl 發表於 2020-9-15 17:11:36 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
相信好多人都遇過美容院黑店,每次做facial同時要比時間佢sell你,上次買完,今次去做又叫你買,極煩厭。
為左避免hard sell, 坊間出現越來越多[單次收費美容院],我今次同大家探討下

Bora Beauty
佢有一半療程係有單次收費,一半療程係冇。而單次收費既TherMatrix, Aqua Peel價錢都幾抵,至於單次收費既CPS, 價錢仲平過一d大公司(reenex)既試做價。
佢地既重點係對美容師既要求非常嚴格,無論手勢、技術、理論都相當專業。但皮秒這些服務便沒有單次,一定要package。

Dermire

單次收費美容院銅鑼灣

單次收費美容院銅鑼灣

好明顯佢價錢最平最抵,但試完之後,覺得冇乜料到。首先做既過程好短,由上床到下床,15分鐘,然後feel到佢部機既力度,好明顯較細左好多。
做完之後,佢不斷介紹自己公司幾平幾抵,join會員更加平。所謂join會員,即是買package。如果平既結果係較細度數,實在有取巧成份。

JC Beauty
合理價錢,服務做足,難怪佢分店越開越多。佢皮秒試做價都要$1680,試做之後個單次價錢唔平,同埋佢聲稱1次KO,1次係唔可能KO,做到效果同KO係兩樣野。

皮秒效果

皮秒效果

比較起來,佢地既孕睫療程比較抵做,自然美觀。另外hifu也價錢實惠適合budget唔多,又想keep少少既女士。

皮秒係可以去斑,但不可能單次KO, 已經有好多專家講過。

總結:
如果是做TherMatrix, Aqua peel 呢d單次療程,推介去Bora Beauty.
如果是做孕睫療程, HiFu 呢d單次療程,推介去JC Beauty.
至於皮秒,真係冇可能1次KO, 應該要做package, 去Bora Beauty做皮秒比較實際,價錢抵得多而且服務足。
而陶瓷肌,Jc Beauty平D,用意大利品牌;Bora Beauty貴D,但用法國頂級料,各有各好。兩者都係比起勁多廣告既ipsvipclub平一半以上。
最後,Dermire得個平字,偷工減料極嚴重,平得來冇用,唔值得去。

以上是個人見解。

回復

小mi 發表於 2021-11-15 12:14:36 | 顯示全部樓層
Dermire 執左。

Bora beauty 同 Jc beauty我都有幫襯,兩間價錢差唔多,感覺上Bora 環境好D。
而家Bora beauty改左全部都有單次收費, 4次以上另外有折
回復 支持 1 反對 0

小mi 發表於 2020-9-16 16:04:08 | 顯示全部樓層
多謝分享
回復

Venus_yu0125 發表於 2020-9-22 12:09:56 | 顯示全部樓層
BORA係幾好,JC太貴
回復 支持 反對

sweetypie 發表於 2023-5-12 17:34:52 來自手機 | 顯示全部樓層
JC BEAUTY絕對係最差

環境污糟冇服務都算,仲要係永遠都預約唔到,又話自己單次收費其實根本係黑店一間
回復 支持 反對