[正評] 皮秒毛孔都有分唔同類型 搵岩自己既治療方法先有效清除!

Venus_yu0125 發表於 2020-10-29 17:41:24 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

夏天最多戶外活動,就算唔出外玩,就咁落街都曬到一面斑
點解夏天既太陽特別猛
皮秒簡直係夏天恩物!  除左去斑之外,仲可以收細毛孔!
成日流汗又熱到毛孔擴張,好容易吸哂d污糟野

所以夏天除左搽防曬! 仲要做皮秒啊!

毛孔有分唔同類型,分別係
:
1.出油型
油性膚質既人都有過快既皮脂腺分泌,導致毛孔溢滿油脂,而過多既油脂容易造成毛囊內既皮屑唔順利咁脫落,因此會變成明顯既黑頭粉刺。出油速度通常較快,較容易有此類的毛孔粗大。
2.角質型
過乾、過油、日曬、菸酒、作息唔正常等等都可能造成肌膚表面既老廢角質代謝不良,形成老廢角質堆積,堆積既角質卡係毛囊中或毛囊出口周遭,都會造成毛孔視覺性增大同粉刺堆積讓毛孔變大。
3.老化性
肌膚老化既過程中,真皮裡既膠原蛋白同彈性纖維含量都會下降,造成肌膚唔再飽滿、緊實度下降,當毛囊壁周圍失去支撐,便會悄悄擴大
4.疤痕性
常見於粉刺痘痘肌患者,反覆性生暗瘡同吱粉刺等造成毛囊壁周圍組織傷害,形成既微疤痕組織導致毛孔擴張
5.敏感型
酒糟性皮膚炎患者,係面部皮膚泛紅、發熱、發脹既過程中,真皮層會誘發不等程度既微水腫現象,而毛孔周圍既皮層水腫鼓起,無形中會令毛孔睇起黎有圓形深深既下陷。

皮秒激光同皮秒蜂巢又有咩分別,點揀好?
1. 皮秒激光
痛楚程度係少少痛,
皮秒激光以極快速度,利用衝擊波震碎黑色素粒子變成粉塵狀,
皮膚層黑色素多餘堆砌形成各種斑,黃褐斑,蝴蝶斑,皮秒因為發射速度足夠快,夠準確地將光能量傳遞到皮膚的組織中,再讓身體自然排出體外。
皮秒激光去斑技術正正能減低副作用,亦更快見效!
針對: 祛斑美白

2. 皮秒蜂巢
痛楚程度係痛到喊,呢個係原有既皮秒激光能量上再加多個叫「蜂巢透鏡」落去,加左呢個蜂巢頭會將原有既皮秒激光幾百倍咁放大,係皮膚深層形成幾百萬或更多既洞洞
針對: 補凹凸洞,細化毛孔作用

回復

Ainos 發表於 2020-11-24 12:14:50 | 顯示全部樓層
想問有冇話邊部皮秒機好?
同埋去邊度做好?
回復 支持 1 反對 0

樓主| Venus_yu0125 發表於 2021-1-12 16:21:18 | 顯示全部樓層
Ainos 發表於 2020-11-24 12:14
想問有冇話邊部皮秒機好?
同埋去邊度做好?

https://www.lifefact.net/%e7%9a% ... -2020%e5%b9%b4/937/
回復 支持 反對