[正評] 生意轉讓平台 香港邊間好?

emohk 發表於 2021-4-10 19:20:54 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
好多人都想做生意,因此近年網上越來越多生意轉讓平台。想問咁多位有冇邊間推介?
因為我成日上網見到好多間既評價都麻麻地
回復

中年男 發表於 2021-4-13 12:46:02 | 顯示全部樓層
呢D成日好多爭拗, 唔好就咁搵配對平台,最好搵有顧問既公司跟進
回復 支持 反對

樓主| emohk 發表於 2021-4-27 17:48:28 | 顯示全部樓層
中年男 發表於 2021-4-13 12:46
呢D成日好多爭拗, 唔好就咁搵配對平台,最好搵有顧問既公司跟進

我其他朋友都咁講,有冇邊間好既顧問公司可以介紹?
回復 支持 反對

KoFong 發表於 2021-4-30 18:38:11 | 顯示全部樓層
emohk 發表於 2021-4-27 17:48
我其他朋友都咁講,有冇邊間好既顧問公司可以介紹?

建富生意顧問
呢間我幫襯過,最穩陣。
回復 支持 反對

樓主| emohk 發表於 2021-8-4 02:04:40 | 顯示全部樓層
KoFong 發表於 2021-4-30 18:38
建富生意顧問
呢間我幫襯過,最穩陣。

可唔可以講多少少, 點樣最穩陣?
回復 支持 反對

KoFong 發表於 2021-8-31 02:55:07 | 顯示全部樓層
emohk 發表於 2021-8-4 02:04

佢既盤比較實際. 唔係多盤就有用.
有D平台既盤, 亂咁開價又乜都唔包. 檢查又做唔足
分分鍾連消防牌都冇
回復 支持 反對

中年男 發表於 2021-9-23 23:35:47 | 顯示全部樓層
emohk 發表於 2021-8-4 02:04

之前間外賣店開左幾年,後尾個partner成家移左民,我唔夠人手又唔想繼續做,租約又差唔多到期,想頂俾人唔知放幾錢好
於是上網是但搵左3間成日賣勁多廣告0既生意買賣公司,佢地都叫我個價放到好高,都唔知佢地係想賺多0的佣定係亂黎,都話可放40幾至50萬,個盤俾佢地放左上網賣成兩個月都冇咩人黎睇過,有黎過果0的又望兩望就走人...問佢地咩事只係話一直都有客問, 又有0的客自己黎睇左, 等覆。

之後有朋友介紹左建富,佢地同事問左我好多資料,再上網search過我地間舖後,落黎睇埋就同我分析左好多野,擺上網寫我地間舖0既介紹都係正真確0的同突出到賣點...相對之下比較有心...

咁講真,間舖都係做外賣0者, 都開左好幾年,雖然裝修果0的都擺左心機,但我志在走人同拎番少少錢又唔駛還原俾業主,之後傾好左試下放住23萬,佢地帶左幾個客來,次次都有同我講每個客意見同反應...最後就18萬賣左,如果唔係,租約到左都未賣出就煩死我
回復 支持 反對